Rus ordusuna Armata teslimatları başlıyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rus ordusuna Armata teslimatları başlıyor

Abone Ol 

T-14 Armata tankı, 9 Mayıs 2015’te Kızıl Meydan’daki Zafer Günü Geçit Töreninde ilk kez halka tanıtılmıştı. Yirmi tanesi yakında Rus ordusuna teslim edilecek.

-TASS tarafından yayımlanan makalenin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır.

47. Askeri Temsilcilik Dairesi Başkan Vekili Binbaşı Dmitry Repin Cuma günü yaptığı açıklamada, yirmi son teknoloji T-14 ‘Armata’ tankının 2021’in sonuna kadar Rus Ordusu’nun operasyonel birimlerine teslim edileceğini söyledi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Alexei Krivoruchko, T-14 ‘Armata’ ve T-90 ‘Proryv’ ana muharebe tanklarının üretimini teftiş ettiği çalışma gezisi kapsamında Nizhny Tagil’deki Uralvagonzavod savunma üreticisini ziyaret etti ve tankların geliştirilmesi üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.

İşletmenin askeri temsilcisi, tankın ordunun operasyonel birimleri için geleceğini belirterek, “Armata ağır çok hizmetli paletli platforma dayalı yirmi T-14 tankının 2021’in sonundan önce teslim edilmesi planlanıyor” dedi.

“Devlet sözleşmesinin şartlarına göre, tankın birliklere seri teslimatı, denemelerinin bitiminden önce uygulanmaktadır. Şimdi, birliklerde operasyonel değerlendirme deneyimi elde etmek için devlet denemelerinin bitiminden önce bir pilot parti üretmek için çalışmalar sürüyor” dedi.

İşletmenin askeri temsilcisi, Armata tanklarını alacak birimleri belirtmedi ve “bunun [Savunma Bakanlığı] Ana Otomotiv ve Tank Dairesi tarafından belirleneceğini” kaydetti.

Armata, ana muharebe tankları, piyade savaş araçları, zırhlı personel taşıyıcıları ve diğer bazı zırhlı araçların geliştirilmesi için temel oluşturan, ağır paletli bir platformdur.

T-14 Armata platform tabanlı tank, 9 Mayıs 2015’te Kızıl Meydan’daki Zafer Günü Geçit Töreninde ilk kez halka tanıtılmıştı. Yeni savaş aracı, tamamen dijitalleştirilmiş donanıma, istenirse insansız ve izole edilmiş bir zırhlı iç ortama sahip.

Rus yetkililer geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamada tankın devlet denemelerinin 2022’de tamamlanacağını açıklamıştı.

Rusya’nın “benzeri olmayan” olarak nitelendirdiği tankı gelecek yıl devlet denemelerini tamamlayacak

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close