ABD Ordusu Gelişmiş Savaş Yönetim Sistemi Testlerine Başlıyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Ordusu Gelişmiş Savaş Yönetim Sistemi Testlerine Başlıyor

Abone Ol 

Mart ayı başı itibari ile Hava Kuvvetleri ve Ordu; uçak, sensör, silah sistemleri ve diğer tüm askeri hizmetlerdeki verilerin anında paylaşmasına olanak sağlayacak olan bir sistem üzerinde büyük çalışmalar başlatacak.

Adem Kılıç tarafından M5 için çevrilmiştir.

Ordu ve Hava Kuvvetleri’nin Genelkurmay başkanları tarafından imzalanan 29 Eylül tarihli, “Etki Alanı Komuta ve Kontrol Mekanizması”(ABSM) anlaşmasının bir parçası olarak yapılacak çalışmalarla, yeni iletişim ekipmanlarının, tüm ağların ve yapay zeka sistemlerinin birbiriyle uyumlu olması, birleşik ve sorunsuz bir şekilde birbirlerine bilgi göndermesi umut ediliyor.

Ancak, Ordu ve Hava Kuvvetleri’nin birbirleriyle ne kadar teknoloji ve bilgi paylaşacağı da dahil olmak üzere bu çalışma hakkında pek çok şey henüz bilinmiyor.

Hava Kuvvetleri, 2020 ortalarında ABMS’nin parçası olabilecek teknolojiler için düzinelerce şirketle çok sayıda sözleşme imzaladı.

Kasım ayında, Hava Kuvvetleri satın alma yöneticisi Will Roper gazetecilere verdiği demeçte; Hava Kuvvetleri’nin Rapid Capabilities Ofisi’ne, ABMS’yi geliştirmek için bazı sorumluluklar verildiğini söyledi. Bunun, Hava Kuvvetleri’nin ilk ihtiyaçlarını 2021’in başlarında satın almaya başlamasına olanak sağlaması bekleniyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close