Milli Askeri Marin Tipi Jeneratörler - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Milli Askeri Marin Tipi Jeneratörler

Abone Ol 

Jeneratörler sivil alanda olduğu gibi askeri alanda da pek çok platformda kullanılıyor.

Ülkemizde askeri jeneratör üretimi konusunda lider kurum İŞBİR.

Firma BAYRAKTAR TB2 SİHA’ların idare edildiği yer kontrol istasyonunun jeneratöründen MİLGEM ADA sınıfı korvetlerin jeneratörlerine  kadar pek çok ürün için jeneratör üretiyor.

Bugün ele alacağımız jeneratörler ise savaş gemilerinin güç gruplarında önemli bir yer turtan askeri marin tipi jeneratörler olacak.

İlk olarak incelediğimiz İŞBİR’in deniz sistemleri için ürettiği ana jeneratör olan MİLGEM jeneratörleri. MİLGEM ADA sınıfı korvetlerin güç grubu için üretilen yardımcı dizel jeneratörler 750kVA güce sahip. Bu jeneratörlerden  her bir gemiye 4 adet entegre ediliyor. 440V’lık voltaj değerine sahip jeneratör, MITSUBISHI üretimi motor kullanıyor.

İŞBİR üretimi jeneratör kullanan bir diğer milli gemi platformumuz TUZLA sınıfı karakol botları. Deniz kuvvetleri envanterinde 16 adet bulunan bu botlar, boğazlar ve limanlar gibi sahile yakın bölgelerden keşif, karakol ve denizaltı savunma harbi görevi icra ediyorlar.

İŞBİR her bir gemiye 2 adet 325kVA gücünde yardımcı dizel jeneratör teslim etti. 380V’luk Voltaj değerine sahip bu jeneratörler VOLVO PENTA üretimi motor kullanıyor.

Yine İŞBİR üretimi jeneratör kullanan gemilerimiz TCG BAYRAKTAR ve TCG SANCAKTAR LST sınıfı tank çıkarma gemileri. Her bir gemide 4 adet 1000kVA gücünde yardımcı dizel jeneratör bulunuyor. 380V’luk Voltaj değerine sahip jeneratörler MITSUBISHI üretimi motor kullanıyor.

Milli deniz jeneratörleri sadece Türk Donanmasındaki gemilerde değil Türk Savunma Sanayii’nin ihraç ettiği bot ve gemilerde de kullanılıyor. Bu kapsamda Türkmenistan’a ihraç edilen  Serhat Gemisi Sınıfı Botlar İŞBİR üretimi jeneratörler kullanıyor. 10 adet ihraç edilen botun her biri 2 adet  275kVA  gücünde marin ve bir adet  31.5kVA gücünde emercensi tip jeneratör kullanıyor. İki jeneratör de 380V’luk Voltaj değerine sahip.

İhraç edilen bir diğer platformumuzda İŞBİR jeneratörlerini kullanıyor. DEARSAN tarafından üretilen ve Türkmenistan Donanmasına teslim eden altı adet Hızlı Müdahale Botu’nun her biri, 2 adet 70kW gücünde jeneratör kullanıyor. Yine 380V’luk Voltaj değerine sahip jeneratörler VOLVO PENTA üretimi motor kullanıyor.

Ayrıca inşaları devam eden MİLGEM İ sınıfı fırkateynler ve Pakistan’a ihraç edilen JINNAH sınıfı savaş gemileri de İŞBİR üretimi dizel jeneratörleri kullanacak.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close