Pakistan yeni Haider ana muharebe tankını tanıttı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Pakistan yeni Haider ana muharebe tankını tanıttı

Abone Ol 

Pakistan Heavy Industries Taxila (HIT), Haider Ana Muharebe Tankı’nın ilk seri üretim partisinin tanıtım törenini gerçekleştirdi.

Pakistan Genelkurmay Başkanı General Asim Munir’in de katıldığı törende, tamamen Pakistan’da tasarlanan ve üretilen üçüncü nesil bir tank olan Haider MBT’nin tanıtımı yapıldı.

Naval News tarafından verilen bilgilere göre; Çin VT4 platformunu temel alan Haider, Zırh Delici Fin-Stabilize Atıcı Sabot ve Anti-Tank Güdümlü Füzeler gibi çeşitli mühimmat türlerini ateşleyebilen 125mm Yivsiz top dahil olmak üzere müthiş bir cephaneliğe sahip.

Tank ayrıca, 7.62mm eş eksenli makineli tüfek ve 12.7mm ağır makineli tüfekle donatılmış uzaktan kumandalı bir silah istasyonundan oluşan ikincil bir silahlanmaya sahip.

Haider, savaş alanında isabetliliği ve öldürücülüğü optimize etmek için bir dizi sensör ve hedefleme cihazını entegre eden gelişmiş bir ateş kontrol sistemi ile donatılmıştır.

Hidro-mekanik otomatik şanzımanla birleştirilmiş 1.200 hp güç üreten turboşarjlı elektronik kontrollü Dizel motorla güçlendirilen Haider, 70 km/sa azami yol hızı ve 500 km’lik etkileyici seyir menzili ile olağanüstü bir hareket kabiliyetine sahiptir.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close