Azerbaycan'a yeni MEMATT teslimatı - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Azerbaycan’a yeni MEMATT teslimatı

Abone Ol 

ASFAT tarafından milli imkanlar ile üretilen 13 adet Mekanik Mayın Temizleme Aracı (MEMATT) daha Azerbaycan’a teslim edildi.

Milli Savunma Bakanlığı Azerbaycan’a 13 adet daha MEMATT teslim edildiğini açıkladı. Açıklamada, “Bağlı şirketimiz ASFAT tarafından yerli ve millî imkânlarla üretilen 13 adet Mekanik Mayın Temizleme Aracı (MEMATT) daha Azerbaycan Savunma Bakanlığına teslim edildi. Bugüne kadar Azerbaycan’a ihraç edilen MEMATT sayısı 20’ye ulaşmış oldu.

Dağlık Karabağ bölgesindeki mayınlı arazilerin temizlenmesinde kullanılacak MEMATT’lar kardeş Azerbaycan’a hayırlı olsun. Toplamda 20 adet MEMATT’ı kardeş Azerbaycan Ordusuna kazandıran ASFAT personelimizi de kutluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ARMOKS 500T zırh çeliğinden üretilen MEMATT, çelik paletlere ve 12,560 kg toplam ağırlığa sahip. Uzaktan kumandalı araç, 1,7 m genişliğindeki bir şeritte, 25 cm derinlikteki mayınları temizleyebiliyor ve 500 metre mesafeden kumanda edilebiliyor.

Saatte 4 kilometre hızla ilerleyebilen teçhizat, 25 santimetre derinliğe kadar inip, 1,7 metre eninde 1 kilometre uzunluğunda bir yeri 1 saatte mayınlardan temizleyebiliyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close