ABD Kabil'deki büyükelçiliğini tahliye etmeye başladı - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

ABD Kabil’deki büyükelçiliğini tahliye etmeye başladı

Abone Ol 

Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi sonrasında ABD, başkent Kabil’deki büyükelçiliğini tahliye etmeye başladı.

Taliban bu sabah, Afganistan‘ın doğusundaki önemli bir şehir olan Celalabad’ın kontrolünü ele geçirdi. Kabil’e oldukça yakın bir yerde ilerleyiş devam ederken, Taliban kontrolündeki ilerliyorken ABD başkent Kabil’deki büyükelçiliğini tahliye etmeye başladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “Şu anda binadan ayrılan küçük bir grup insan var, personelin çoğunluğu ayrılmaya hazır bir şekilde bekliyor. Elçilik çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

30 GÜNDE ABLUKAYA ALABİLECEĞİ BELİRTİLMİŞTİ

ABD istihbaratı Taliban’ın, Kabil’i 30 gün içinde ablukaya alabileceğini ve 90 gün içinde de ele geçirebileceğini belirtmişti. Kaynak olarak da bir ABD savunma yetkilisinin ABD istihbaratına atfen yaptığı açıklama gösterilmişti.

CELALABAD’IN DÜŞÜŞÜ ŞEHRE GİRMEYİ KOLAYLAŞTIRDI

Reuters’in haberine göre, ABD büyükelçiliği boşaltılarken başka şehirlerden gelen ailelerin büyükelçilik önündeki korkulu bekleyişi sürüyor. Celalabad’ın düşüşü ayrıca, karayla çevrili Afganistan’a giden ana otoyollardan biri olan Pakistan şehri Peşaver’e giden bir yolun kontrolünü Taliban’a verdi.

Bir Afgan yetkilinin ise Celalabad Valisi’nin sivillerin hayatını kurtarmak için Taliban’ın geçişine izin verdiğini duyurdu. Böylelikle can kaybı ve yıkımdan kaçınılabileceğini belirtti.

Kaynak: Reuters / haberler.com

 

 

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close