İran'dan PKK'nın İran kanadı PJAK'a operasyon! - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

İran’dan PKK’nın İran kanadı PJAK’a operasyon!

Abone Ol 

İran Devrim Muhafızları ordusu, terör örgütü PKK’nın İran kanadı PJAK’ın da aralarında olduğu terör gruplarının Kusalan tepelerindeki kamplarına top ve insansız hava araçlarıyla operasyon düzenledi.

İran Devrim Muhafızları ordusunun, ülkenin batısında, Irak sınırı yakınlarındaki Kusalan kırsal bölgesinde, terör gruplarına yönelik operasyon düzenlediği bildirildi.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim’e göre, Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Taki Osanlu, bölgede güvensizliğe neden olan terör gruplarına karşı tatbikat şeklinde operasyona başladıklarını açıkladı.

Operasyonlar sonucunda bölgenin terör gruplarından arındırıldığını ifade eden Osanlu, “Bu terör kamplarının temizliği, onlardan son kişinin de yok olmasına kadar devam edecek” dedi.

İranlı komutan, “devrim karşıtı terörist gruplar” olarak nitelendirdiği terör gruplarına karşı bölge halkının kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Öte yandan, Devrim Muhafızları ordusuna yakınlığıyla bilinen mashreghnews.ir internet sitesinde operasyona ilişkin haberde, “silahlı grupların ülkeye sızması ve ülkede kaos çıkarmak amacıyla terörist gruplar tarafından ülkenin sınır şehirlerine büyük miktarda silah sokulmasının ardından Devrim Muhafızları ordusunun terör örgütü PKK’nın İran kanadı PJAK’ın da aralarında olduğu terör gruplarının Kusalan tepelerindeki kamplarına top ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlediği” bilgisi verildi.

Son haftalarda bölgedeki Şahu Dağı çevresindeki tepelere terör örgütlerinin konuşlandığı ve operasyonlar sonucunda bu tepelerin terör unsurlarından arındırıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close