ABD Hava Kuvvetleri yeni helikopterlerini teslim aldı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Hava Kuvvetleri yeni helikopterlerini teslim aldı

Abone Ol 

 İtalyan havacılık ve savunma grubu Leonardo ve Amreikan Boeing, eskiyen UH-1N helikopter filosunu değiştirmek için ilk dört MH-139A Grey Wolf helikopterini ABD Hava Kuvvetleri’ne teslim ettiğini duyurdu.

Grey Wolf, Leonardo’nun AW139 helikopterine dayanan çok görevli bir helikopterdir. Boeing, Eylül 2018’de 80 adede kadar helikopter, eğitim sistemi ve ilgili destek ekipmanı için 2,4 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Leonardo Helicopters ABD İcra Kurulu Başkanı Clyde Woltman, “İlk dört MH-139A’nın ABD Hava Kuvvetleri tarafından kabul edilmesinden heyecan duyuyoruz. Yorulmak bilmeyen çalışmaları ve ustalıkları bunu mümkün kılan Leonardo ve Boeing’deki birleşik program ekiplerine özellikle teşekkür etmek istiyorum.” dedi

Teslimatın bu aşamasında helikopterin setifikasyon süreci ve akreditasyonu yapılacak. Ayrıca ABD Hava Kuvvetleri de test sürecine başlayacak.

Vertical Lift başkan yardımcısı ve genel müdürü Mark Cherry, “Grey Wolf, yerini aldığı UH-1N Huey’den daha fazla menzil, hız ve havada kalma süresi sunan modern, çok yönlü bir helikopterdir. Ortağımız Leonardo ile birlikte uzun bir Grey Wolf teslimat sürecinin başlangıcı olan bu dönüm noktasına ulaşmamıza yardım eden ekibimizle gurur duyuyorum.” dedi.

Leonardo, helikopteri Philadelphia’nın kuzeydoğusundaki FAA sertifikalı Part 21 tesisinde üretirken, Boeing askeri teçhizat tedarikinden, teslimatından ve uçağın teslimat sonrası desteğinden sorumlu.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close