Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çarşamba günü yabancı büyükelçilerin güven mektubukabul töreninde yaptığı konuşmada, Rusya’nın NATO’nun provokasyonlarına yanıt olarak aldığı tedbirlerin fazlasıyla yeterli olduğunu söyledi.
Putin, “Bu arada, batı sınırlarımızdaki tehdit gerçekten büyüyor ve bunu defalarca konuştuk. Kuzey Atlantik ittifakının askeri altyapısının Rusya sınırlarına ne kadar yaklaştığını görmek yeterli.” açıklamasında bulundu.
Putin, “Gerçek durum göz önüne alındığında, bizi bununla suçlamak, yani suçlamayı deyim yerindeyse sağlıksız bir kafadan sağlıklı bir kafaya kaydırmak en azından sorumsuzluktur” dedi.
NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarının Rusya’nın gelecekte herhangi bir saldırganlığının yüksek bedeli, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını açıkça ifade ettiğini belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bölgedeki güvenlik durumunu, Rusya’nın komşularına karşı saldırgan ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerini, Ukrayna içinde ve çevresindeki askeri tahkimatını ele aldık. Tetikte olmaya devam etmeli ve gerginliğin yükselmesinden kaçınmalıyız. Bakanlar, Rusya’nın gelecekte herhangi bir saldırganlığının yüksek bedeli, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını açıkça ifade etmiştir.” açıklamasında bulunmuştu.