Rostec'in yeni eğitim paraşütü ‘Cadet-75’, 150 metreden emniyetli atlayışa izin veriyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rostec’in yeni eğitim paraşütü ‘Cadet-75’, 150 metreden emniyetli atlayışa izin veriyor

Abone Ol 

Rostec State Corporation’a bağlı Technodinamika Holding’in ürettiği Cadet-75 paraşüt sisteminin testleri, minimum 150 metrelik bir atlama irtifasını doğruladı. Acemi paraşütçülerin eğitimi için tasarlanan ürün, Ivanovo ve Belgorod bölgelerindeki hava üslerinde uçuş geliştirme testlerinden başarıyla geçiyor.

“Cadet-75”, manuel paraşüt kullanımında yenilikler sağlayan, uçaktan atlama ve serbest düşme becerilerinin adım adım eğitimine izin veren, yuvarlak bir eğitim paraşütü sistemi. 120 kg’a kadar toplam uçuş ağırlığı ile 4.000 metreye kadar irtifalarda, 80 ila 280 km/s arasında değişen uçuş hızlarında atlayış gerçekleştirmeye uygun. Paraşütün kanopi stabilitesi artırıldı ve paraşütçünün 12 saniyeden fazla olmayan bir sürede tam dönüş yapmasına izin verecek geliştirmeler yapıldı. Yerden 30 – 35 m yükseklikte, ortalama dikey alçalma hızı ise saniyede 5 metreden daha fazla değil.

“Cadet-75 paraşüt sistemi, yapılan testlerde, 180 km/s’lik bir uçuş hızında, minimum 150 metrelik emniyetli atlayış irtifası ortaya koydu. Tam olarak açılmış bir ana paraşütün iniş süresi ise 10 saniyeden daha az olmadı. Ürün, uçuş geliştirme testlerinden başarıyla geçmeye devam ediyor. Technodinamika Holding CEO’su Igor Nasenkov, yeni geliştirilen Cadet-75 paraşütleri hakkında ‘Yıl sonuna kadar tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Polet Ivanovo Paraşüt Fabrikası tarafından geliştirilen “Cadet” serisi, yuvarlak kanopili üç paraşüt sisteminden oluşuyor. Yukarıda bahsedilen Cadet-75 modeline ek olarak, Cadet-100 ve Cadet-100D modelleri ise sadece eğitim için değil, aynı zamanda tam teçhizatlı ve silahlı şekilde paraşütle atlamak için tasarlanmıştır.

Kaynak: M5

 

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close