Avrupalı konsorsiyum, tankları avlamak için robotik kara aracı geliştiriyor
Teknoloji üreticisi SignalGeneriX, RFHunter yön bulma sisteminin yeni bir Avrupa robotik savaş platformuna başarıyla entegre edildiğini duyurdu.
Bu, AB tarafından finanse edilen MARSEUS programı kapsamında sınır ötesi savunma işbirliğinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Teknoloji üreticisi SignalGeneriX kurucusu Kounoudes’e göre, RFHunter sistemi, sekiz adet AKERON LP tanksavar güdümlü füze ile donatılmış MBDA tarafından geliştirilen bir tarete kuruldu ve taret, çok rollü görevler için tasarlanmış paletli bir savaş platformu olan Milrem Robotics’in Type-X insansız kara aracına monte edildi.
Bu entegrasyon, sistemin elektromanyetik spektrumda gerçek zamanlı olarak menzil ötesinde tanksavar operasyonları gerçekleştirmesini sağlayacak.
Çalışma, savunma sanay i üreticisi MBDA tarafından koordine edilen bir Avrupa Savunma Fonu (EDF) projesi olan MARSEUS programı (Gelişmiş İnsansız Sistemler için Modüler Mimari ve Keşif Sistemi) kapsamında gerçekleştirildi.
Girişim, Fransa, İsveç, Belçika ve Güney Kıbrıs Savunma Bakanlıkları tarafından desteklendi ve programın, elektronik savaş, hedefleme ve otonom navigasyona odaklanarak, yeni nesil robotik platformlarda modüler sistemlerin entegrasyonunu ilerletmeyi amaçlaçladığı belirtildi.
Fransa’nın MBDA şirketi tarafından geliştirilen AKERON LP füzesi, 20 kilometreye kadar menzile sahip ve görüş mesafesi ötesindeki hedefleme verilerini kullanarak zırhlı hedefleri vurmak için tasarlandı.
RFHunter ve gelişmiş optiklerle birleştirildiğinde, Type-X insansı kara aracının cephede fiziksel olarak bulunmaya gerek kalmadan yetenekli bir uzaktan zırhlı araç karşıtı platform haline geleceği belirtildi.
Kaynak: M5