İsrail ordusu Ürdün sınırındaki askeri varlığını artırıyor! - M5 Dergi
Dünya

İsrail ordusu Ürdün sınırındaki askeri varlığını artırıyor!

Abone Ol 

İsrail ordusu “İran tehdidi” nedeniyle Ürdün sınırındaki askeri varlığını artırdığı bildirildi.

İsrail ordusunun “İran tehdidi” iddiasıyla Ürdün ile olan doğu sınırı boyunca varlığını yoğunlaştırdığı bildirildi.

Israel Hayom gazetesinde Pazar günü yayınlanan bir habere göre ordu, “önümüzdeki yıllarda İsrail’e yönelik birincil tehdidin güney ya da kuzey sınırlarından değil, İran’ın ülkeyi ‘istikrarsızlaştırmaya’ çalışacağı Ürdün’le paylaşılan doğu sınırından geleceğine” inanıyor.

Ordu, İran’ın “İsrail’in altını oymak” amacıyla Ürdün içinde yapıla kurmaya çalışacağını iddia ediyor.

İsrail’in 1994’ten bu yana Ürdün ile diplomatik bağları bulunuyor.

İsrail medyası, ordunun “İran’ı Ürdün’ü zayıflatmak ve topraklarını vekil güçleri için yeni bir altyapıya dönüştürmek için elinden gelen her şeyi yapacağına inandığını” kaydetti.

Ordunun, “bu tehdidi caydırmak için Ürdün ile yakın iş birliğinin yeterli olmadığını düşündüğü” ifade edildi.

Ürdün’ün nüfusunun büyük çoğunluğunu Filistin kökenli kişiler oluşturuyor.

Asker konuşlandırılıyor

Israel Hayom’un haberine göre İsrail ordusu, “İran’dan gelebilecek tehditlere” karşı Gilad Tümeni olarak da bilinen 96. Tümen’i bölgeye konuşlandırmaya karar verdi.

Gazete, tümenin İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından hızla harekete geçirildiğini belirtti.

Ordunun ayrıca “David Tugayları” adı altında İsrail içinde ve işgal altındaki Batı Şeria’da ekstra güvenlik sağlamak üzere tasarlanmış bölgesel savunma birimleri kuracağı bildirildi.

Gazete, iki deniz taburu da dahil olmak üzere tüm yeni birliklerin Şubat ayına kadar faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi. Ayrıca İsrail’in doğu sınırındaki terk edilmiş askeri alanların yeniden imarı ve 96. Tümen misyonunun bir parçası olarak yeniden faaliyete geçirilmesi için milyonlarca dolar yatırım yaptığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail’in Ürdün sınırındaki varlığını güçlendirmek için bölgedeki yasa dışı Yahudi yerleşimlerini genişletmeyi hedeflediği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News, New Arab

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close