Savunma Haberleri
İtalyanlar F-35’e hazır
2018’den beri modernizasyon sürecinden geçen İtalyan Donanmasına ait ITS Cavour (550) uçak gemisi, STOVL (Kısa Kalkış Dikey İniş) kabiliyetli F-35B için entegrasyon testlerine hazır duruma geldi.
Gerekli bakım ve modernizasyon süreci için yaklaşık iki yıldır Edgardo Ferrati kuru havuzuna çekilen uçak gemisinde, AV-8B Harrier II’nin yerini F-35 alacak.
Geminin pisti, F-35B motorundan gelen sıcaklığın oluşturacağı erimeye karşı güçlendirildi.
İtalyan Donanması için 30 adet F-35B uçağı tedarik edilmişti. 2006 yılında deniz testlerine başlayan Cavour 2008 yılında hizmete girdi. 244 metre uzunluğundaki gemi, 10-12 adet uçak ve altı adet helikoptere ev sahipliği yapabiliyor. Deniz Durumu 6 koşullarında dâhi hava aracı işletimine olanak sağlayan platformun, baş üstünde ski-jump” adı verilen rampa bulunuyor.
Cavour, ABD’de F-35B platformlarıyla katılacağı testlerden önce, hazırlık eğitimi icra edecek.