Hindistan ve Japonya ortak deniz tatbikatına başladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Hindistan ve Japonya ortak deniz tatbikatına başladı

Abone Ol 

Hindistan Donanması’nın fırkateynleri, Japonya-Hindistan Deniz Tatbikatı 2024’e katılmak üzere Japonya’nın Yokosuka kentine ulaştı.

Hindistan merkezli The Statesman tarafından verilen bilgilere göre; Hindistan-Japonya ortak deniz tatbikatına başladı.

Verilen bilgilere göre tatbikat hem liman hem de deniz safhalarını içerecek ve ardından iki donanma denizde savaş becerilerini ortaklaşa geliştirecek olan  su üstü, su altı ve hava alanlarında karmaşık çok disiplinli operasyonlar yoluyla iki ordunun birlikte çalışabilirliklerini arttıracak.

Hindistan Donanması Shivalik ana gemisi ve korvetler tarafından tarafından temsil edilirken Japonya ordusu ise Güdümlü Füze Muhribi JS Yugiri tarafından temsil edilecek. Her iki donanmaya ait entegre helikopterler de ortak tatbikata katılacak.

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Yıllar içinde kapsamı artırılan JIMEX 24 tatbikatı, iki ülke donanmasının karşılıklı işbirliğini geliştirmek ve Hint-Pasifik’te deniz güvenliğine yönelik ortak kararlılığı ortaya koymak için büyük fırsat.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close