ABD Senatosunda BAE'ye F-35 Satışını Önlemek İçin Tasarı - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

ABD Senatosunda BAE’ye F-35 Satışını Önlemek İçin Tasarı

Abone Ol 

ABD askeri savunma haber platformu ‘Defense News’, Senato’daki bir grup Demokrat milletvekilinin ABD’nin BAE’ye (Birleşik Arap Emirlikleri) F-35 savaş uçağı satışını engelleyecek bir yasa tasarısı sunduğunu ortaya çıkardı.

Tasarının hedefinde, 10.4 milyar dolar değerinde 50 adet F-35 uçak satışını içeren bir anlaşma var.

Menendez, özellikle bu alımların ABD’nin ulusal güvenliği, teknolojik çıkarları ve bölgesel istikrar üzerindeki etkileri ile ilgili birçok cevapsız soru nedeniyle, gelişmiş teknolojik silahlar satmanın sonuçları konusunda son derece endişeli olduğunu söyledi.

Menendez, eski ABD başkanı Trump döneminin son günlerinde söz konusu anlaşmayı hızlandırma çabalarına dikkat çekti. Defense News raporuna göre Demokrat senatör, Biden yönetiminin bu uçakların son derece hassas teknolojisine aykırı olan Trump döneminde yapılmış anlaşmaya devam edildiği takdirde teknolojik koruma önlemlerinin uygulanması gerektiğini vurguladı. Raporda, BAE’nin Çin ile olan ekonomik ilişkilerinden çekilmesini sağlamak dahil olmak üzere bazı Amerikan karşıtı güçler ifşa edildi.

Silah Kontrol Derneği’nden Jeff Abramson, kıdemli Senato liderlerinin BAE’ye F-35 savaş uçağı satılması konusunda son derece endişeli olduklarını söyledi. Sözkonusu bölgeye yapılacak herhangi bir satış hakkında güçlü bir yargıya ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Abramson, ‘Birleşik Arap Emirlikleri’nin geçmişteki ve bugünkü politikaları nedeniyle uçak satın almaları reddedilmelidir’ dedi.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close