Alman silah üreticisi Rheinmetall, insansız "bombardıman uçağı" geliştirdiğini duyurdu - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Alman silah üreticisi Rheinmetall, insansız “bombardıman uçağı” geliştirdiğini duyurdu

Abone Ol 

Alman savunma holdingi Rheinmetall, LUNA insansız uçağının benzersiz saldırı gerçekleştirme kabiliyetine sahip yeni bir versiyonunu geliştirdiğini duyurdu.

Rheinmetall tarafından yapılan açıklamaya göre yeni savaş uçağı, birlikleri korumak ve taktiksel olarak belirlenen hedefleri bombalama gibi görevler kapsamında, oyunun kurallarını değiştirici bir etkiye sahip olacak.

Rheinmetall, basın açıklamasında insansız uçağın, hassas güdümlü saldırılar gerçekleştirmek üzere tasarlandığı ve ikmal hatları, yakıt depoları veya cephanelikler gibi hedeflere atılabilen bombalar taşıyabileceği belirtildi. 

Açıklamada; “Yeni uçak, sağlam fiberglas kompozit yapısı, 40 kg kalkış ağırlığı ve yüksek performanslı motoru ile sadece birkaç personel tarafından kalkışa hazır hale getirilebilir ve kendiliğinden hareket eden açılır-kapanır sistemi ile bombaları sessizce hedefine fırlatılabilir.” ifadeleri kullanıldı. 

Rheinmetall tarafından verilen bilgilere göre, yeni uçak bir yer kontrol istasyonunda yer alan 2 personel tarafından kontrol edilebilecek.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close