TSK’yı hedef alan firari “Gazeteci” Erk Acarer kimdir? - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

TSK’yı hedef alan firari “Gazeteci” Erk Acarer kimdir?

Abone Ol 

Dün akşam saatlerinde Irak’ın Dohuk vilayetine bağlı Zaho’da güvenlik kaynaklarına göre terör örgütü PKK kaynaklı gerçekleşen, 8 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda sivilin yaralandığı saldırı sonrası Almanya’da yaşayan firari gazeteci Erk Acarer Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Türkiye’yi hedef aldı.

Sosyal medya paylaşımlarında saldırının TSK tarafından gerçekleştirildiğini yazan Acarer bir süre sonra paylaşımını sildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın resmi açıklamalarına rağmen TSK aleyhine dezenformasyon yapan PKK bağlantılı isimlerle aynı paylaşımlara imza atan Acarer’in paylaşımı hem tepki, hem de dikkat çekti.

SUÇ SİCİLİ KABARIK

Peki her seferinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan “gazeteci” Erk Acerer kimdir?

1972 doğumlu Acarer, son dönemde BAE’de kaçak durumda olan Sedat Peker’in mesajlarını kamuoyuna aktaardığı sosyal medya paylaşımlarıyla tanınıyor. Birgün gazetesinde çalışan Acarer’in Sedat Peker ile bağlantısı gazete yönetimi tarafından etik değerlerin ihlali olarak görülerek işine son verilmişti.

Acarer hakkında, şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimlikleri ve faaliyetlerinin ifşa edilmesiyle ilgili açılan dava kapsamında yakalama kararı bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 23 Nisan tarihinde açtığı davanın iddianamesinde, firari şüphelisi Acarer’in 7 Nisan 2007 tarihinden itibaren yurtdışında olduğu, hakkında farklı yakalama kararları da bulunduğu belirtiliyor. Halen Almanya’da olduğu belirlenen Acarer’in yurtdışında firari olması nedeniyle soruşturmayla ilgili ifadesinin alınamadığı biliniyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close