ABD, Estonya'ya HIMARS füze sistemleri konuşlandırdı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD, Estonya’ya HIMARS füze sistemleri konuşlandırdı

Abone Ol 

Estonya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Estonya’nın Tapa askeri üssünde konuşlandırılacak olan HIMARS füze sistemlerinin ilkini teslim aldıklarını açıkladı.

Estonya Savunma Bakanı Bay Hanno Pevkur, “HIMARS sistemlerinin Ukrayna’daki savaş alanında çok etkili olduklarını gördük. Sistemler ülkemizin güvenliği için de önemli bir caydırıcılık unsuru oluşturacak.” açıklamasında bulundu.

Estonya, 2022’de altı HIMARS sistemi için yaklaşık 500 milyon ABD doları ödemişti.  Estonya Savunma Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre birimlerin tamamının konuşlandırılmasının 2024 sonlarını bulması bekleniyor.

Estonya Savunma Bakanı, “Teslimatlar, üretici olan Lockheed Martin’in onları ne kadar hızlı üretebileceğine bağlı,” ifadelerini kullandı.

Tallinn’de bulunan ABD büyükelçiliği tarafından HIMARS sistemlerinin konuşlandırılması vesilesiyle yapılan açıklamada ise, ABD birliklerinin ve teçhizatının konuşlandırılması hakkında “Hamle, NATO’nun karşı toplu savunma ve caydırıcılık konumunu güçlendirme taahhüdünün bir parçası” olduğu belirtildi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close