Litvanya, Almanya'dan Leopard tankları satın alacak - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Litvanya, Almanya’dan Leopard tankları satın alacak

Abone Ol 

Litvanya Savunma Bakanlığı; ülkesinin Almanya’dan Leopard tankları satın almak için görüşmelere başladığını duyurdu.

Leopard 2, Alman-Fransız teknoloji grubu KNDS’nin bir parçası olan Krauss-Maffei Wegmann tarafından üretiliyor.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas yaptığı açıklamada, NATO üyesi Litvanya’nın bir tank taburu kurmaya çalıştığını ve Savunma Konseyi’nin Almanya’dan Leopard 2 tankları satın almak için müzakerelere başlama kararı aldığını açıkladı.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas açıklamasında; “Niyetimiz bir tank taburu oluşturmak. Ancak pek çok şey üzerinde anlaştığımız fiyat gibi koşullara bağlı olacak. Bu yüzden henüz herhangi bir ayrıntı veremem” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından NATO, ittifakın doğu sınırındaki varlığını güçlendirme sözü vermişti.

Moskova’nın yakın müttefiki Belarus’un komşusu olan Litvanya şu anda tank kullanmıyor. Yeni tank biriminin 2030 yılına kadar savaşa hazır hale gelmesi planlanıyor.

Almanya, geçtiğimiz günlerde 2027 yılına kadar Litvanya’da yaklaşık 4.800 askerden oluşan bir tugayı kalıcı olarak konuşlandırmayı taahhüt etmişti. Bu ikinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Alman birliklerinin ilk kalıcı yabancı konuşlanması olacak.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close