Yunanistan, Alman tanklarını Türkiye sınırına konuşlandıracak - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

Yunanistan, Alman tanklarını Türkiye sınırına konuşlandıracak

Abone Ol 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Almanya’dan gönderilen Marder tipi zırhlı araçların, Meriç Nehri’nin batısına yani Türkiye sınırına konuşlandırılacağını duyurdu. Türkiye’ye gönderme yapan Miçotakis, “Daha fazla gerginliğe gerek yok” dedi.

aşkent Atina’da Alman mevkidaşı Olaf Scholz’u ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya’dan ülkesine gönderilen Marder tipi zırhlı muharebe araçlarının Türkiye sınırına konuşlandırılacağını açıkladı.

Scholz ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, “Silahlı kuvvetlerimiz, onların (zırhlı araçlar) en fazla orada işe yarayacağı görüşünde” diyerek, Meriç Nehri hattındaki Türkiye sınırına işaret etti.

“DAHA FAZLA GERGİNLİĞE LÜZUM YOK”

Miçotakis ayrıca, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime gönderme yaparak, “Avrupa’da daha fazla gerginliğe gerek yok. Avrupa ülkeleri Rusya’ya karşı durmalı” dedi.

SCHOLZ’DAN AÇIKLAMA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise, zırhlı araçların nerede konuşlandırılacağının, her NATO müttefikinin kendi kararı olduğunu belirterek, “Biz Marderları Yunanistan’a gönderdik ve onlardan her gün nerede olduklarına dair rapor almıyoruz. Bunu sormuyoruz da” dedi.

Almanya’nın Yunanistan ile pek çok alanda iş birliği içinde olduğunu belirten Scholz, gönderdikleri silahların akıbetini sormanın “tuhaf bir tavır” olacağını ifade etti.

40 SOVYET ZIRHLI ARACI YERİNE 40 ALMAN ZIRHLI ARACI

Almanya, Ukrayna’ya silah yardımı için yapılan değişim uygulaması kapsamında, Yunanistan’a 40 adet Marder tipi zırhlı piyade muharebe aracı göndermeyi kabul etmiş ve bu bağlamda altı araçtan oluşan ilk kafile birkaç gün önce gönderilmişti. Bu değişim kapsamında Yunanistan da Ukrayna’ya 40 adet, eski Doğu Almanya ordusu envanterinden edindiği Sovyetler Birliği yapımı,  BMP-1 tipi zırhlı aracı Ukrayna’ya gönderme taahhüdünde bulunmuştu.

Almanya’dan gönderilen altı zırhlı aracın, Yunanistan’da bir ulusal bayrama denk gelen Cuma günü, Selanik’te yapılacak geçit töreninde halka gösterilmesi planlanıyor.

Zırhlı araçların daha sonra Türkiye sınırında konuşlandırılacakları bölgeye taşınmaları bekleniyor. Atina, son yıllarda özellikle sığınmacı ve yasa dışı göçmenlerin Avrupa Birliği’ne (AB) geçişine engel olabilmek için, Meriç Nehri’nin batı kıyısındaki sınır hattını yoğun bir çaba ile güçlendiriyor.

Kaynak: DEUTSCHE WELLE

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close