ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Flake: "Yeşil Kart randevularını artırmak için çalışıyoruz" - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Flake: “Yeşil Kart randevularını artırmak için çalışıyoruz”

Abone Ol 

Amerika Birleşmiş Devletleri’nin (ABD) Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, ‘Yeşil Kart randevularının ileri tarihe verildiğinin farkındayız, düzeltmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, Washington’da M5’in sorularını yanıtladı.

ABD’nin Türkiye temsilciklerinde geç randevuların verilmesi gündemde uzun süre olmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

M5 olarak Washington’da ABD Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği ABD – Türkiye iş forumunda ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’e çeşitlilik Göçmen Vize Programı (DV) yani Yeşil Kart (Green Card) hakkı kazananlara Ankara’daki Büyükelçilikte geç randevu verilmesini sorduk.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake: “Yeşil Kart randevularının ileri tarihe verildiğinin farkındayız. Koronavirüsten sonra başvurularda yığılmalar oldu. Çok fazla yoğunluğun olduğundan dolayı ileri tarihe randevu veriliyor. Büyükelçilik olarak bunun farkındayız, düzeltmeye çalışıyoruz. Merak etmeyin randevu sayısının artması için çalışmalar yapıyoruz’” açıklamasını yaptı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake ve M5 Washington Temsilcisi Anıl Sural.

Büyükelçi Flake’in olumlu açıklamasıyla Türkiye’deki yeşil kart kurasını kazananlara randevuların verilebileceği ve randevu sayılarının artabileceği ilerleyen günlerde belli olacak

Mülakat alamayanların yeşil kart hakları yanıyor

Kurra yoluyla yeşil kart çıkanların büyükelçiliklerde yeşil kart mülakatına girerek Çeşitlilik Vizesine başvurarak ABD’ye ilk adım vizesini almaları gerekiyor.

Ardından bu vizeyi aldıktan sonra ABD’ye gelerek istedikleri adrese yeşil kartları ulaşıyor. Eğer randevu alamayanlar olursa önceki senelerde olduğu gibi hakkı yananlar oluyor. Özellikle koronavirüs döneminde dünyada Büyükelçilikler kapalı olduğu için çok fazla kişinin hakkı yandı.



Çeşitlilik Vizesi Nedir?

Yeşil Kart kurası (green card) olarak da bilinen ve Amerikan Kongresi tarafından yapılması zorunlu tutulan yıllık Çeşitlilik Göçmenlik Programı her yıl Amerika’ya az göçmen gönderen ülkelerin vatandaşlarına rastgele seçim yöntemiyle 55,000 göçmen vizesi alma şansı sağlamaktadır.  Kurayı kazanan kişilerin vize alabilmeleri için gerekli eğitim ve/veya iş koşullarını sağlamaları ve diğer gereklilikleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Kaynak: M5 / Anıl Sural

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close