Hint Ordusu, Pakistan sınırında konuşlandırmak için Drishti-10 dronları satın aldı
Hindistan Ordusu, Pakistan sınırı boyunca gözetleme kabiliyetlerini arttırmak üzere ilk yen, insansız hava araçları kullanmaya hazırlanıyor.
Drishti-10 olarak da bilinen insansız hava araçları 18 Mayıs’ta Haydarabad’da üst düzey ordu yetkililerinin huzurunda teslim edilecek.
India Todau’de yer alan bilgilere göre; üst düzey savunma yetkilileri, İHA’ların Adani Savunma tarafından teslim edileceğini açıkladı.
Hindistan Ordusu, tedarikçiler tarafından tedarik edilen sistemlerin yüzde 60’tan fazlasının yerli olmasını ve Savunmada ‘Hindistan’da Yap’ kapsamında olmasını zorunlu kılan acil durum hükümleri uyarınca firmadan bu insansız hava araçlarından iki adet sipariş verdi.
36 saat havada kalabilen drone , 450 kg faydalı yük kapasitesine sahip ileri düzey istihbarat, gözetleme ve keşif yeteneklerine sahiptir.
Askeri yetkililer, Hint Ordusunun bu insansız hava araçlarını Pencap’taki Bathinda üssünde konuşlandırmayı planladığını ve buradan çöl bölgesinin yanı sıra Pencap’ın kuzeyindeki bölgeler de dahil olmak üzere geniş bir alanı gözetim altında tutabileceğini açıkladı.
Hindistan Ordusu halihazırda Heron Mark 1 ve Mark 2 insansız hava araçlarını kullanıyor ve ayrıca hükümet tarafından kuvvetler için onaylanan acil alımların son dilimi kapsamında Drishti-10 veya Hermes-900 insansız hava araçları için de sipariş edildi.
Kaynak: M5