Ukrayna istihbaratı: "50'den fazla ülkeden gönüllüler Rusya'ya karşı savaşıyor" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Ukrayna istihbaratı: “50’den fazla ülkeden gönüllüler Rusya’ya karşı savaşıyor”

Abone Ol 

Ukrayna Savunma İstihbaratı, “Ukrayna Savunma İstihbaratı Uluslararası Lejyonu” olarak adlandırılan oluşumun, 50’den fazla ülkeden gönüllüleri içerdiğini açıkladı.

Ukrayna istihbaratı, Ukrayna Uluslararası Savunma İstihbarat Lejyonu’nun kuruluş yıldönümü sebebi ile açıklama yayınlayarak, lejyonda yer almak isteyen gönüllüleri saflarına katılmaya çağırdı.

Yayınlanan açıklamada; “Bugün, Ukrayna Savunma İstihbaratı Uluslararası Lejyonu’nun kuruluş yıldönümü! Bu Lejyon, geniş çaplı işgal karşısında Ukraynalıları desteklemek üzere bir araya gelen ve terörist Rusya’nın güçlerine karşı aktif olarak mücadele eden 50’den fazla ülkeden gönüllüleri bir araya getirmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna istihbaratı tarafından verilen bilgilere göre lejyon, başta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avustralya, Danimarka ve Avrupa, Asya, Afrika ve Güney Amerika’daki çeşitli ülkelerden gelen tecrübeli askerleri ve özel operasyon kuvvetlerinden oluşuyor.

Lejyon askerlerinin Kiev’in savunmasına ve Kharkiv, Mykolaiv, Kherson, Zaporijia ve Donetsk bölgelerindeki savaşlara katıldığını belirtiyor.

Verilen bilgilere göre askerler, Moskova ile tüm önemli çatışma bölgelerinde aktif olarak yer aldılar ve Rusya’ya karşı savaşmaya devam ediyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close