İskoçya, NATO'nun devasa füze savunma tatbikatına ev sahipliği yapıyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İskoçya, NATO’nun devasa füze savunma tatbikatına ev sahipliği yapıyor

Abone Ol 

NATO müttefikleri ortak olarak, entegre hava, füze savunması ve birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi amaçlayan ve yılda iki kez düzenlenen Formidable Shield tatbikatına katılmak için İskoçya’nın RAF Lossiemouth askeri üssünde bir araya geldi.

NATO tarafından verilen bilgilere göre; 26 Mayıs’a kadar devam edecek olan tatbikat, NATO tarafından bu yıl yapılacak olan türünün en büyüğü olma özelliği taşıyor ve 20’den fazla gemi, 35 uçak ve yaklaşık 4.000 NATO personelinin katılımı planlanıyor.

Tatbikat kapsamında; RAF Typhoons ve P8 Poseidon uçakları, Fransız Donanması Rafale M jetleri ve İtalyan Hava Kuvvetlerine ait Typhoon’lar İskoç hava üssünde uçuşlar gerçekleştirecek.

Verilen bilgilere göre; diğer NATO müttefikleri ise kuzey İskoçya kıyılarındaki mevzilerde gerçek atış tatbikatları gerçekleştirecek

RAF Lossiemouth İstasyon Operasyonları Komuta Görevlisi Kanat Komutanı Tim McAuley, tatbikatın entegre hava ve füze savunma yeteneklerinin geliştirilmesi açısından önemini vurguladı.

Tim McAuley yaptığı açıklamada; “Bu tatbikat, İngiltere’nin entegre füze savunma sistemlerinin geliştirilmesinde lider bir rol üstlenmesinin mükemmel bir örneğidir. NATO müttefiklerimizle hava ve füze savunması konusunda işbirliğini artıracağız.” ifadelerini kullandı.

Tatbikata Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, Türkiye, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere 13 NATO Müttefik ülkesi katılacak.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close