İngiltere'den Ukrayna'ya ilk kez helikopter teslimatı yapma kararı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İngiltere’den Ukrayna’ya ilk kez helikopter teslimatı yapma kararı

Abone Ol 

Birleşik Krallık savunma bakanlığı, İngiltere’nin Rusya’nın işgalinden bu yana ilk kez Ukrayna’ya helikopter göndereceğini açıkladı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ayrıca, Ukraynalı mühendislerden oluşan on kişilik bir mürettebata, helikopter teslimat sürecinin bir parçası olarak altı haftalık bir eğitim programı verileceğini de açıkladı. 

Bakanlık tarafından verilen bilgilere göre, üç eski İngiliz askeri Sea King helikopterine ek olarak, Birleşik Krallık ayrıca Ukrayna’ya 10.000 topçu mermisi daha tedarik edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; “Ukrayna’ya verdiğimiz destek sarsılmaz bir boyuttadır.” ifadeleri kullanırken, Savunma Bakanı Ben Wallace, bu ek topçu mermilerinin Ukrayna’nın son haftalarda Rusya’dan geri aldığı toprakları güvence altına almasına yardımcı olacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna’nın İran tarafından tedarik edilen insansız hava araçlarına karşı koymak için 125 uçaksavar silahı ve ekipmanı içeren 50 milyon sterlinlik (59 milyon $) yeni bir savunma yardımı paketi hazırladıklarını açıklamıştı. 

İngiltere ayrıca Ukrayna silahlı kuvvetlerine soğuk hava kış kiti de sağlayacak.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close