ABD Hava Kuvvetleri, F-15 Eagle'ın 50. yılını kutluyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD Hava Kuvvetleri, F-15 Eagle’ın 50. yılını kutluyor

Abone Ol 

 Havacılık devi Boeing ve ABD Hava Kuvvetleri, F-15 Eagle’ın 50. yılını NASA Armstrong Flight Research Center’da kutladı.

27 Temmuz 1972’de F-15, Test Pilotu Irv Burrows ile ilk kez uçtu. Elli yıl sonra F-15, gelişmeye ve ABD Hava Kuvvetleri savaş filosuna gelişmiş yetenekler eklemeye devam ediyor.

F-15 Programları Başkan Yardımcısı Prat Kumar, “Boeing, F-15’in kanıtlanmış performansından ve bu platformdaki ABD Hava Kuvvetleri ve dünyanın dört bir yanındaki operatörlerle paylaştığımız mirastan gurur duyuyor” dedi. “Rakipsiz savaş performansı, elli yıllık üretim süreci ve sürekli gelişimi ile F-15, dikkate değer bir tarihe sahiptir ve bugün ABD ve müttefik kuvvetler için kritik bir varlık olmaya devam etmektedir.”

Boeing’in F-15 programı, ülkenin hava üstünlüğünü korumak için tasarlanmış bir savaş uçağına ihtiyaç duyan ABD Hava Kuvvetleri’nin talebi üzerine başladı. F-15, varyantları aracılığıyla, Japonya, İsrail, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Kore ve Katar dahil olmak üzere çok sayıda küresel müşteriyle uluslararası olarak bu göreve hizmet etti.

En yeni F-15EX Eagle II, gelişmiş sensörler ve aviyoniklerle birlikte son teknoloji bir elektronik harp sistemi sunar. Yüksek taşıma kapasitesi ile bilinen gövde, yeni nesil hipersonik silahları taşıyabiliyor.

Kaynak:M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close