ABD, NATO Hava Polisliği misyonunu güçlendirmek için Polonya'ya F-16 konuşlandırıyor - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

ABD, NATO Hava Polisliği misyonunu güçlendirmek için Polonya’ya F-16 konuşlandırıyor

Abone Ol 

ABD, Litvanya, Estonya ve Belçika F-16’ları Polonya Baltık hava polisliği F-16’ları ile çalışmak için geçen hafta Lask Hava Üssü’ne indiğini açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri yaptığı açıklamada, jetlerin 4 Ocak’ta Polonya’ya ulaştığını söyledi.

Belçikalı, Polonyalı ve ABD’li avcı uçakları, gelişmiş hava manevraları uygulayacak ve komuta ve kontrol prosedürlerini geliştirmek için Birleşik Hava Operasyonları Merkezi Uedem (CAOCUE) ile yakın işbirliği içinde çalışacak.

Doğu Avrupa’daki bu müfreze, müttefikler arasında birlikte çalışabilirliği geliştirmek ve uçakların alternatif üslere hızlı bir şekilde konuşlandırılmasını prova etmek için tasarlandı.

Müttefik Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Joel Carey, “Ek ABD savaş uçakları bölgede gelişmiş yetenekler sağlayacak ve uzun süredir devam eden Baltık ve gelişmiş hava polisliği misyonlarına sorunsuz bir entegrasyon sergileyecek. Bu konuşlandırmalar, ittifakın ortakları güvence altına almak ve müttefik hava sahasını korumak için varlıkları hayati bölgelere hızlı ve etkili bir şekilde dağıtma yeteneğini gösteriyor.” dedi.

NATO İttifakı, 2014’ten bu yana, müttefikleri doğu kanadında güvence altına almak amacıyla güvence önlemleri uyguluyor. Bu önlem setindeki araçlardan biri, NATO’nun dayanışmasını, toplu kararlılığını ve değişen bir güvenlik durumuna yanıt olarak savunma misyonlarını ve caydırıcılık duruşunu uyarlama ve ölçeklendirme yeteneğini gösteren gelişmiş hava polisliği kavramıdır.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close