Biden'ın Ekibi Siber Güvenlik Önceliği ile Göreve Başlıyor - M5 Dergi
DünyaÖne ÇıkanSavunma Haberleri

Biden’ın Ekibi Siber Güvenlik Önceliği ile Göreve Başlıyor

Abone Ol 

Başkan seçilen Joe Biden’in sırasıyla Savunma Bakanı ve Ulusal İstihbarat müdürü adayları olan Lloyd Austin ve Avril Haines, ulusal güvenlik ihlalinden kaynaklanan sorunların ortasında görevlerine başlayacaklar.

C4isrnet’de yayımlanan bilgiler M5 tarafından çevrilmiştir.

Lloyd Austin; Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nin sorularına verdiği yanıtlarda, “Amerikan halkını ve ABD’nin kritik altyapısını savunmak için ülke genelinde siber güvenlik önlemlerini yükseltmeliyiz.” dedi.

Austin; “Ek olarak, hükümet daha fazla bilgi paylaşımı ve işbirliğini teşvik etmek amacı ile özel sektörle ortaklığını güçlendirmeye devam etmelidir.” açıklamasında bulundu. Austin, Savunma Bakanlığı’nın siber duruşunu gözden geçirmeyi taahhüt etti ve Rusya’nın federal ağlara sızdığı için cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Pentagon ve ABD istihbaratı, geçtiğimiz haftalarda yaşanan siber saldırılardan etkilendiklerini doğrulamasalarda, federal araştırmacılar şimdiye kadar onlarca ihlal tespit ettiklerini açıkladılar.

CIA Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı olarak görev yapan Haines, siber güvenlik şirketi FireEye aracılığıyla ihlallerin ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Lloyd Austin ve Avril Haines siber güvenlik sorunlarının merkezinde göreve başlarken ulusal güvenlik için önümüzdeki günlerde köklü adımlar atmaları bekleniyor.

Kaynak: M5 özel içeriğidir. Kaynak belirtilerek kullanılabilir.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close