Ukrayna Magura sınıfı insansız deniz araçlarını tanıttı - M5 Dergi
Savunma Haberleri

Ukrayna Magura sınıfı insansız deniz araçlarını tanıttı

Abone Ol 

Ukrayna İstihbaratı, yerli olarak üretilen son deniz drone teknolojilerini Kiev’de kamuoyuna tanıttı.

Ukrayna İstihbarat Başkanı Korgeneral Kyrylo Budanov’un gerçekleştirdiği sunumda Ukrayna’nın savaşta kendini kanıtlamış deniz insansız hava araçlarının tamamı ilk kez kamuoyuna sergilendi.

Etkinlikte ayrıca, her biri farklı taktik roller için tasarlanmış Magura sınıfı insansız deniz araçları da sergilendi.

Magura V5, Magura V6P ve tarihte ilk kez bir düşman savaş uçağını imha eden, saldırı kabiliyetine sahip bir insansız deniz aracı olan makineli tüfek savaş modülü ile donatılmış V7 modeli ilk kez görücüye çıktı.

Ukrayna İstihbaratı’nın özel birimi Grup 13 tarafından geliştirilen ve işletilen bu insansız deniz araçları Karadeniz’deki operasyonel dengeyi önemli ölçüde değiştirdi.

Ukrayna istihbarat raporlarına göre; son iki yılda Magura insansız hava araçları 17 Rus deniz ve hava hedefini vurdu ve aralarında Mi-8 helikopterleri, Su-30 savaş uçakları ve Sergey Kotov, Ivanovets ve Caesar Kunikov gibi çok sayıda büyük geminin de bulunduğu 15 hedefi imha etti.

Ukraynalı askeri uzmanlara göre; Ukrayna’nın asimetrik deniz stratejisinin önemli bir parçası haline gelen Magura insansız hava aracı serisi, düşük maliyetli, yüksek etkili insansız sistemlerin tartışmalı deniz bölgelerinde geleneksel deniz güçlerine nasıl meydan okuyabileceğini gösterdi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close