Türkiye'nin Pakistan'a ürettiği MİLGEM Projesi'nde önemli gelişme - M5 Dergi
Savunma Haberleri

Türkiye’nin Pakistan’a ürettiği MİLGEM Projesi’nde önemli gelişme

Abone Ol 

Pakistan Donanmasının yeni MİLGEM korvetlerine güç sağlayacak gaz türbinleri için STM ve GE Marine arasında sözleşme imzalandı.

GE Marine, Pakistan Donanması’nın yeni MILGEM çok amaçlı korvetlerine güç sağlamak üzere LM2500 deniz gazı türbinleri sağlamak için STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.) ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

GE Marine, Pakistan Donanması’nın yeni MILGEM korvetlerine LM2500 deniz gazı türbinleri sağlayacak.

Pakistan Deniz Kuvvetleri, Temmuz 2018’de ASFAT (Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.) ile ikisi Türkiye’de, diğer ikisi Pakistan’da olmak üzere dört adet MILGEM korvet için sözleşme imzaladı . Pakistan Donanması’nın MILGEM programı için son dönüm noktaları arasında, İstanbul, Türkiye’de ilk geminin omurga döşenmesi ve Pakistan’ın Karaçi kentinde ikinci korvet için çelik kesim töreni yer alıyor.

GE Marine Deniz Operasyonları Başkan Yardımcısı Kris Shepherd, “Pakistan Donanmasına bu yeni MILGEM korvetlerine güç sağlamak için kanıtlanmış LM2500 gaz türbinimizi sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. LM2500 gaz türbinlerimiz, Türk Donanması’nın, ilki 2011’de hizmete giren dört MILGEM korvetinde güvenilir bir şekilde çalışma saatlerini kaydediyor,” dedi.

Pakistan’ın ihtiyaçlarına yönelik olarak farklı askeri deniz projelerinde de doğrudan yer alan STM, Ocak 2013’te imzaladığı ve Ekim 2018’de teslim ettiği Pakistan Deniz İkmal Gemisi (PNS MOAWIN) ile Haziran 2016’da imzaladığı ve başarılı şekilde devam eden Pakistan Agosta 90 B Denizaltı Modernizasyonu ile bu ülkede faaliyet gösteriyor. STM, uluslararası alanda üstlendiği projelerle askeri denizcilik alanında Türkiye’nin küresel markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

STM, yurt içinde Türk Donanması’nın ihtiyaçları için geliştirilen MİLGEM Projesi’nde de kritik görevler üstlendi. Mühendislik tecrübesiyle Türk sanayisinin azami katılımını sağlayarak yerlileştirmeye önemli katkılar sundu.

Türkiye’nin sahip olduğu milli yeteneğin “dost ve kardeş ülke” Pakistan’a ihracatı, ülke sanayisi ve mühendislik kabiliyetinin geldiği aşamayı göstermesi açısından önem taşıyor.

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close