Güney Kore'den geniş çaplı amfibi çıkarma tatbikatı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Güney Kore’den geniş çaplı amfibi çıkarma tatbikatı

Abone Ol 

Güney Kore Donanması ve Deniz Piyadeleri güneydoğu sahil şeridinde, drone savaşı da dahil olmak üzere gelişen tehditler karşısında ortak operasyonel hazırlığı güçlendirmeyi amaçlayan geniş çaplı bir amfibi çıkarma tatbikatı başlattı.

Güney Kore silahlı kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre Seul’ün 260 kilometre güneydoğusunda yer alan Pohang yakınlarındaki tugay düzeyindeki tatbikata yaklaşık 3.200 personel katılıyor.

Tatbikat 10 günlük bir süre boyunca devam edecek ve operasyon kapsamında çok sayıda askeri varlık seferber ediliyor.

Tatbikata, ülkenin en büyük gemisi olan ROKS Marado amfibi çıkarma gemisi de dahil olmak üzere toplam 17 savaş gemisi ve P-3 deniz devriye uçağı ve KF-16 savaş uçakları gibi 19 uçak katılıyor. Donanma ve Deniz Piyadeleri tatbikatı desteklemek üzere ayrıca 22 amfibi çıkarma aracının da konuşlandırıldığını açıkladı.

Verilen bilgilere göre tatbikat, savaş alanında ortaya çıkan zorlukları ele almak üzere tasarlanmış yeni unsurlar içeriyor. Tatbikat ilk kez düşman intihar dronlarına karşı koyma ve keşif dronlarını çıkarma operasyonlarından önce konuşlandırma odaklı eğitim içerecek.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close