Rusya, Ukrayna savaşında yeni kamikaze kara araçlarını test etmeye başladı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Rusya, Ukrayna savaşında yeni kamikaze kara araçlarını test etmeye başladı

Abone Ol 

Rus devlet medyası tarafından verilen bilgilere göre Rus ordusu, kısa süre önce Ukrayna’daki cephelere kouşlandırdığı yeni kamikaze karaaraçlarını test etti.

TASS tarafından verilen bilgilere göre; Rusya merkezli savunma sanayi kuruluşu High Precision Complexes tarafından üretilen Depesha ve Buggy insansız kara araçları, yakıt ve mühimmat ikmali gibi görevler için tasarlandı.

Şirkete göre ise daha da önemlisi bu araçlar, patlayıcılarla donatılabiliyor ve sığınak, müstahkem atış noktaları ve tanklar gibi tahkimatları ortadan kaldırmak üzere düşman mevzilerine gönderilebiliyor.

RIA Novosti’ye göre ise; “dünyanın ilk” kamikaze insansız kara araçları ve zırhlı araçların yok edilmesi için de kullanılabilir.

Paletli Depesha bir joystick ve birinci şahıs görüş kaskı aracılığıyla kontrol edilirken, tekerlekli Buggy hem bir joystick hem de bir tablet aracılığıyla kontrol edilebiliyor.

Ayrıca araçların, sırasıyla 150 kilogram ve 250 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip olduğu ve dağlık arazide yaklaşık 30 km menzil içerisinde hareket edebildiği bilgisi verildi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close