İran ülkenin ilk "drone gemisini" tanıttı - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

İran ülkenin ilk “drone gemisini” tanıttı

Abone Ol 

İran devlet medyasında yer alan bilgilere göre İran Devrim Muhafızları Körfez sularında ülkenin ilk drone gemisini tanıttı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Alireza Tangsiri, açılış töreni sırasında yaptığı açıklamada, Şehit Bahman Bagheri adı verilen geminin ticari bir gemi olduğunu ve son iki buçuk yıl içinde drone gemisi olarak yeniden tasarlandığını açıkladı.

Tangsiri tarafından İran tarihindeki “en büyük deniz askeri projesi” olarak tanımlanan gemi, iddialara göre drone ve helikopter taşımanın yanı sıra uzun menzilli füzeler fırlatma kapasitesine de sahip.

Devlet haber ajansı IRNA’ya göre gemi 60 insansız hava aracı kapasitesine sahip.

İlk döneminde Tahran’a karşı “maksimum baskı” politikası izleyen ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve gelmesinden bu yana İran hükümeti çok sayıda askeri güç gösterisi yaptı ve önümüzdeki günlerde de büyük bir askeri tatbikat düzenlemeye hazırlanıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close