ABD, yeni hibrit elektrikli drone projesini tanıttı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD, yeni hibrit elektrikli drone projesini tanıttı

Abone Ol 

ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), yakıtı elektriğe dönüştüren hibrit elektrikli itici güce sahip yeni drone projesini tanıttı.

Dört yıllık Seri Hibrit Elektrikli Tahrikli AiRcraft Demonstrasyon (SHEPARD) programı kapsamında geliştirilen XRQ-73’ün ilk uçuşunu bu yılın sonunda yapması bekleniyor.

Real Clear Defence tarafından verilen bilgilere göre; yaklaşık 567 kilogram ağırlığında olan drone 5,486 metre altında bir irtifada ve saatte 185 kilometre hıza sahip olacak.

SHEPARD program yöneticisi Steve Komadina, “Bir DARPA X-prime programının arkasındaki fikir, gelişmekte olan teknolojileri hızlı bir şekilde sahaya sürülebilecek yeni bir uzun ömürlü drone tasarımını hızlı bir şekilde olgunlaştırmak ve ordunun hizmetine sunmaktır.” açıklamasında bulundu.

Yeni kanat tasarımı

Air and Space Force Magazine’e göre XRQ-73, “motorları plan formuna gömülü, gürültüyü azaltmanın yanı sıra açıkça radarda düşük gözlemlenebilirliğe sahip olması amaçlanan” bir uçan kanat tasarımına sahiptir.

Askeri uzmanlara göre; hibrid elektrik yaklaşımı dronun dayanıklılığını ve yük taşıma kapasitesini önemli ölçüde arttıracak.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close