Polonya'dan FlyEye İHA'ları için 14 milyon dolarlık anlaşma - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Polonya’dan FlyEye İHA’ları için 14 milyon dolarlık anlaşma

Abone Ol 

Polonya Milli Savunma Bakanlığı, yedi adet FlyEye insansız hava aracı sisteminin satın alınması için savunma sanayi kuruluşu WB Group ile 14 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Defence Post tarafından verilen bilgilere göre, her bir İHA sistemi dört keşif uçağı ve bir yer istasyonundan oluşuyor ve bunların tamamı 2024 yılı sonuna kadar Plonya ordusuna teslim edilecek.

Verilen bilgilere göre sözleşme ayrıca İHA’lar için onarım, lojistik ve eğitim paketlerini de kapsıyor.

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz, İHA’ların Polonya’nın caydırıcılık ve savunma kabiliyetlerini güçlendirmek ve olası güvenlik tehditlerine karşı koymak için kullanılacağını belirtti.

Bakan Kosiniak-Kamysz.yaptığı açıklamada; “Keşif iyi bir planlamanın temelidir. FlyEye, Polonya ordusunun keşif kabiliyetlerini en yüksek standartlara çıkarmaya hizmet edecek,”

ifadelerini kullandı.

Polonya, gelecekte toplam 400 FlyEye sistemi satın almayı ve İHA’ları kuvvetin 1.600 kişilik drone ordusuna entegre etmeyi planlıyor.

Çok Rollü Bir İHA

WB Group FlyEye, görevler sırasında gözetleme ve hedefleme sağlamak üzere tasarlanmış hafif, insan tarafından taşınabilir bir İHA’dır.

Sistem ayrıca, 30 kilometre görüş hattı çalışma menzili ile 2,5 saatlik bir dayanıklılığa sahiptir. Kıızılötesi kameraları, İHA’nın çeşitli operasyonlara uyum sağlamak için iki gerçek zamanlı video beslemesi arasında geçiş yapmasına olanak tanır.

İHA’nın uçuş güvenliği özellikleri arasında spin önleme ve buz çözme sistemlerinin yanı sıra uçuş kontrol parametreleri için çift yönlü iletim yer alıyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close