Nikkei Asia: "ABD, Tayvan ile ortak silah üretimi için planlama yapıyor" - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Nikkei Asia: “ABD, Tayvan ile ortak silah üretimi için planlama yapıyor”

Abone Ol 

Nikkei Asia, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, ABD’nin Çin’in artan işgal tehdidi altında bölgeye silah teslimatını hızlandırmak için Tayvan ile ortak silah üretimi kurmayı düşündüğünü açıkladı.

Gelişme, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in, Çin Başkanı Xi Jinping’in Tayvan’ı işgali için zaman çizelgesini hızlandırdığı yönündeki iddiasının hemen ardından geldi.

Blinken, “Statükonun artık kabul edilemez olduğuna ve Pekin’in yeniden birleşmeyi çok daha hızlı bir zaman çizelgesinde sürdürmeye kararlı olduğuna dair temel göstergeler var.” açıklamasında bulunmuştu.

ABD-Tayvan savunma ortak yapımı şu anda bazı ABD teknolojisiyle üretilen Tayvanlı Hsiung Feng II ve III füzelerinin geliştirilmesiyle sınırlı durumda.

ABD Silah Transferi Gecikmeleri

Nikkei Asia, yeni kurulan savunma ortak üretim planının, genellikle 10 yıl kadar süren ABD silah transfer zaman çizelgesini kısaltmayı amaçladığını belirtiyor.

Ayrıca Nikkei Asia’ya göre Tayvan, 2026’dan itibaren ABD’den Stinger karadan havaya füze sistemleri almaya başlayacak. HIMARS ve Harpoon gemisavar füzelerinin teslimatının ise sırasıyla 2027 ve 2028’de tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close