Avustralya, deniz gözetimi için yeni drone seçti - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

Avustralya, deniz gözetimi için yeni drone seçti

Abone Ol 

Avustralya Savunma Bakanlığı, Avustralya Kraliyet Donanması (RAN) için 930 milyon dolar karşılığında S-100 Camcopter insansız hava aracını seçti.

Bakanlık, söz konusu insansız hava araçlarının sayısını açıklamadı fakat doğrulanmayan bir medya raporu, 40’a kadar insansız hava aracının satın alınacağını bildirdi.

Avustralya Savunma Bakanlığı, S-100 Camcopter dornunu beş yarışmacıdan oluşan kısa bir listeden seçti. Drone, satın alma sürecini hızlandırmak için açık ihale olmaksızın tek bir kaynağı dikkate alacak şekilde seçildi.

Avustralya Savunma Bakanlığı, seçilme esnasında izlenen adımın drone’nun ilk operasyonel kapasitesini (IOC) 18 ay artırdığını söyledi.

30 yıllık MUAS programı, “insansız istihbarat, gözetleme, keşif ve hedefleme yetenekleri ile yeni teknolojiyi içerecek beş yıllık yükseltmeler” hedefliyor.

S-100 Camcopter dronu (240 km/sa) azami hızda uçar ve 200 km (124 mil) menzile sahiptir. Drone, altı saat boyunca havada kalabiliyor. Bu süre harici bir yakıt deposu ile on saate kadar uzayabiliyor.

Uçağın maksimum kalkış ağırlığı 200 kg ve 50 kg’a kadar yük taşıyabilir.

KAYNAK:M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close