ABD ordusu zırhlı araçlarına lazer silahları entegre ediyor - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

ABD ordusu zırhlı araçlarına lazer silahları entegre ediyor

Abone Ol 

ABD ordusu, önümüzdeki sonbaharda konuşlandırması için Stryker zırhlı savaş araçlarında lazer silahlarını test ediyor. ABD ordusunun rekabette arayı yeniden açması bekleniyor, çünkü sistem insansız uçaklar gibi üretken tehditlere karşı gelecekteki operasyonlarda kritik olarak kabul ediliyor.

-Military & Aerospace’de yayımlanan makalenin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır.

ABD ordusunun Hızlı Yetenekler ve Kritik Bölüm Başkanı, ’50 kilowatt güçteki lazer silahlarla donatılmış ilk Stryker savaş araçları, önümüzdeki sonbaharda Fort Sill, Oklahoma’daki bir Ordu askerine teslim edilecek’ ifadelerini kullandı.

ABD ordusu, Yönlendirilmiş Enerji Manevrası-Kısa Menzilli Hava Savunma sistemini “Guardian” olarak adlandırıyor. Ordu yetkilileri, geçen baharda White Sands Missile Range, N.M.’de ilk prototipi üç İHA, roket, topçu ve havan topuna karşı test ettikten sonra bu ay daha fazla test yapmayı planladıklarını söylüyorlar.

Testler Şubat ayının başına kadar devam edecek. Ordu, White Sands’deki ilk prototipin yeteneklerini askerlerin geri bildirimlerinden ve bilgisayar simülasyonlarından çalışmıştı.

ABD ordusu, ilk lazer donanımlı Stryker zırhlı muharebe araçları prototiplerinin ana yüklenicisi olması için 2019 yılının ortalarında Huntsville, Alabama’daki Kord Technologies Inc. ile bir sözleşme imzaladı.

Kord daha sonra lazer modülü için Northrop Grumman Corp. ve Raytheon Technologies’e taşeronluk sağladı.

 

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close