İngiltere, yeni insansız sistemler stratejisi için 5,7 Milyar dolar yatırım yapacak - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İngiltere, yeni insansız sistemler stratejisi için 5,7 Milyar dolar yatırım yapacak

Abone Ol 

İngiltere, önümüzdeki on yıl içinde yeni insansız hava sistemlerine en az 4,5 milyar pound (5,7 milyar dolar) yatırım yapılmasını içeren bir strateji planını onayladı.

UK Defence Journal tarafından verilen bilgilere göre, robotik platformların ve sürekli gelişen tehditlerinin ortasında kabul edilen yeni strateji, ülkenin gelecekteki drone savaşlarında İngiltere’nin düşmanlardan “bir adım önde” kalmasına yardımcı olmak üzere tasarlandı.

Stratejinin amacı, dört temel kategoride insansız hava aracı geliştirmek ve üretmek olarak açıklandı. Bunlar; lojistik, tek yönlü saldırı, istihbarat, gözetleme ve keşif faaliyetleri olarak belirlendi.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; “Bu strateji, İngiltere’nin gelecek vizyonunun bir parçası olarak hayata geçirilecek ve ordunun stratejik gücüne büyük katkı sağlayacak.” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yeni insansız hava aracı stratejisi, İngiltere’nin küresel ihracat pazarında daha rekabetçi hale getirmek için hükümet ve savunma sanayi arasındaki işbirliğini artıracak.

Ukrayna’dan çıkarılan ders

UK Defence Journal tarafından verilen bilgilere göre; İngiltere’nin yeni insansız hava aracı stratejisi doğrudan Rusya’nın Ukrayna’da devam etmekte olan ve her iki tarafın da savaş ve ISR rollerinde yüzlerce insansız hava aracı kullandığı tecrübelerden yola çıkarak hazırlandı.

Planın detaylarının ise kısa süre içerisinde İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacağı belirtildi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close