ABD, F-35C filosu bulunan uçak gemisini yurtdışına konuşlandırıyor - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

ABD, F-35C filosu bulunan uçak gemisini yurtdışına konuşlandırıyor

Abone Ol 

F-35C’yi bir uçak gemisine yerleştiren ilk Deniz filosu olan Deniz Uçağı Saldırı Filosu (VMFA) USS Abraham Lincoln (CVN-72) gemisi ile San Diego Körfezinden ayrıldı.

3. Deniz Uçağı Kanadı’nın (MAW) komutanı Tümgeneral Bradford J. Gering, “Kara Şövalye’nin USS Abraham Lincoln’de F-35C Lightning II konuşlandırması, Deniz Piyadeleri’nin uzun deniz entegrasyonu tarihindeki en yeni bölümdür” dedi.

Gering, “Bu aynı zamanda, Hint-Pasifik bölgesinde veya küresel olarak ulusumuzun çağırdığı her yerde savaşma yeteneklerini projelendirirken, en ölümcül ve hazır Deniz Kuvvetleri-Deniz Piyadeleri kuvvetini görevlendirme taahhüdümüzü pekiştiriyor.” ifadelerini kullandı.

F-35C’yi konuşlandırma kabiliyetine sahip olan Deniz Piyadeleri, F-35C’nin özel olarak uçak gemisi operasyonları için tasarlanıp inşa edilmesi ve beraberinde faaliyet gösterdiği tüm deniz uçaklarının doğasında bulunan savaş alanı farkındalığını geliştirme yeteneğini getirmesi nedeniyle önemlidir. Ordu, bugün yaptığı açıklamada, uçağı tartışmalı bir deniz bölgesinde konuşlandırmanın Deniz Piyadeleri’ne ABD ve yurtdışındaki müttefik ülkelere güvenlik sağlayan, bölgesel istikrara katkıda bulunan ve ABD’nin denizdeki askeri avantajını genişleten esnek, hareketli bir güç sağladığını söyledi.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close