Sıhhiyeci İHA: Çatışma alanına anında 'kan' teslimatı - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Sıhhiyeci İHA: Çatışma alanına anında ‘kan’ teslimatı

Abone Ol 

ABD ordusı, çatışma alanında ilk yardım uygulama kabiliyetini geliştirmek ve askerlerinin hayatını kurtarmak için İHA’lar ile ‘kan sevkiyatını’ test ediyor.

-Military & Aerospace Electronics’te yayımlanan makalenin çevirisi M5 tarafından yapılmıştır.

İHA’lar aracılığıyla yapılan kan teslimatları, çatışma alanında ilk yardım gerçekleştirmek ve hastalarına ihtiyaç duydukları kritik yardımı sağlamak için zamana karşı verilen mücadele için büyük bir adım olabilir.

ABD Ordusu yetkilileri, İHA’lar aracılığıyla çatışma alanındaki sağlık görevlilerine hayat kurtarmalarını sağlayacak kanı vererek, savaş alanında uygulanan ilk yardımı ciddi anlamda iyileştirmeye çalışıyor.

Ağustos ayında, ABD ordusu araştırmacılarından oluşan bir ekip, Fort Pickett’daki bir iniş bölgesine tam kapasite kan sağlayan insansız bir uçağı deneyebilmek için savunma teknolojisi şirketleri olan Near Earth Autonomy ve L3Harris Technologies ile birlikte çalıştı.

İHA’nın ise gerçekten de kan taşıyıp taşımadığı belli olmamakla birlikte, söz konusu ‘Sıhhiyeci İHA’, iniş bölgesi üzerinde uçma, inmek için uygun bir yer seçmek için araziyi tarama ve ardından da yerde yumuşak  bir şekilde duruşa geçme yeteneğini başarıyla gösterdi.

İniş bölgesi inmek için uygun değilse bile, bu İHA kan dağıtımını alçak irtifadan havada paraşütle de bırakabiliyor ve kanı her durumda yaralı askerle ilgilenen sağlık görevlilerine verebiliyor.

 

 

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close