Bulletin of the Atomic Scientists: "Kıyamet Saati" her zamankinden daha fazla gece yarısına yaklaştı - M5 Dergi
DünyaÖne Çıkan

Bulletin of the Atomic Scientists: “Kıyamet Saati” her zamankinden daha fazla gece yarısına yaklaştı

Abone Ol 

Kremlin, sembolik kadranı hareket ettirilen “Kıyamet Saati”nin her zamankinden daha fazla gece yarısına yaklaştığı konusunda alarm verdi.

Atom Bilimcileri Bülteni’nin insanlığın dünyanın sonuna ne kadar yaklaştığını göstermek için oluşturduğu “Kıyamet Saati”nin kadrajı kaydırılarak gece yarısına 10 saniye daha yaklaştı.

Bilim adamlarının belirli bir zamanda varoluşsal tehditleri okumalarına bağlı olarak, saatin ibreleri gece yarısına yaklaştırılır veya gece yarısından uzaklaştırılır. Gece yarısı teorik olarak “yok oluş noktasını” işaret ediyor. 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Bir bütün olarak baktığımızda gelinen durum gerçekten endişe verici.” ifadelerini kullandı. 

Peskov; ABD liderliğinde ve NATO tarafından seçilen çizgiye dayalı olarak, sürece dair herhangi bir yumuşama ihtimalinin olmadığını belirtti. 

Teorik “Kıyamet Saati” uygulamasını hayata geçiren Atom Bilimcileri Bülteni’nin başkanı Rachel Bronson ise Washington’da düzenlediği basın toplantısında, “Rusya’nın nükleer silah kullanma konusundaki ince örtülü tehditleri, dünyanın korkunç bir risk altında olduğunu hatırlatıyor. Bu nedenle, duruma dikkat çekmek istedik.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close