Putin, Rus nükleer kuvvetlerinin tamamının modernizasyonunu duyurdu - M5 Dergi
Gündem

Putin, Rus nükleer kuvvetlerinin tamamının modernizasyonunu duyurdu

Abone Ol 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki stratejik nükleer kuvvetlerin yüzde 95’inin modernize edildiğini ve Hava Kuvvetleri’nin yakın zamanda dört yeni süpersonik nükleer yetenekli bombardıman uçağını teslim aldığını söyledi.

Putin, Vatan Savunucuları Günü’nün yıldönümü vesilesiyle yaptığı kayıtlı konuşmada, ‘özel askeri operasyon’ olarak adlandırdığı operasyonda Ukrayna’da savaşan askerleri övdü ve onları ‘hakikat ve adalet’ için savaşan kahramanlar olarak nitelendirdi.

Rus lider konuşmasında, “Bugün, modern silah ve teçhizatın stratejik nükleer kuvvetler içindeki payı halihazırda yüzde 95’e ulaştı. ‘Nükleer üçlemenin’ deniz bileşeni ise neredeyse yüzde 100’e çıktı. Sırada gelecek vaat eden modellerin geliştirilmesi, seri üretimi ve yapay zeka teknolojilerinin askeri alana tanıtılması var” dedi.

Rus devlet medyasında geçtiğimiz ay yer alan habere göre, Zirkon hipersonik füzesini üreten şirketin başkanı, füzenin hizmete girmesinin hızlı bir prosedür olmadığını ve belirli miktarda test gerektirdiğini söyledi.

Kaynak: Aawsat

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close