İsveçli Saab, Polonya Donanmasına iki istihbarat gemisi tedarik edecek - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

İsveçli Saab, Polonya Donanmasına iki istihbarat gemisi tedarik edecek

Abone Ol 

 Saab tarafından 25 Kasım 2022’de yayınlanan bir basın açıklamasına göre şirket, Polonya için Sinyal İstihbaratı (SIGINT) için iki geminin tasarımı, üretimi ve desteği için Polonya Devlet Hazinesi Silahlanma Ajansı ile bir sözleşme imzaladı.

2027 yılında planlanan teslimatlarla birlikte toplam sipariş değeri yaklaşık 620 milyon Euro’ya karşılık geliyor. Siparişin yıl sonundan önce Saab tarafından planlanması bekleniyor.

Bir SIGINT gemisi, tüm deniz istihbarat yetenekleri yelpazesinde istihbarat verilerinin elde edilmesini desteklemek için kullanılır. Saab, gelişmiş görev sistemlerinin entegrasyonu da dahil olmak üzere iki gemiyi tasarlayıp üreterek ana yüklenici olarak görev yapacak. Gemiler, Polonya’da taşeron Remontowa Shipbuilding SA tarafından inşa edilecek.

İsveç Kraliyet Donanması’na, HSwMS Orion ve HSwMS Artemis adlı iki gemi inşa etmiş olan Saab Group, Sinyal İstihbarat gemileri inşa etme konusunda deneyime sahiptir.

HSwMS Orion (A201), İsveç Donanması’nın sinyal istihbaratı toplama gemisidir. 1984 yılında piyasaya sürüldü. Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın kapsamlı desteğiyle inşa edildi.

17 Nisan 2017’de Saab Group’tan yeni bir istihbarat gemisi olan HSwMS Artemis sipariş edildi. Yeni gemiyi inşa etmek için İsveç tarafından seçilen Polonya tersanesi Nauta’da inşaat 1 Mart 2018’de başladı.

HSwMS Artemis, şu anda İsveç Donanması için inşa edilmekte olan bir sinyal istihbarat toplama gemisidir. Gemi 74 metre (242 ft 9 inç) uzunluğunda olacak ve 2.200 ton deplasmana sahip olacak.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close