Macron: "Ukrayna’da Batı’nın kara operasyonları gerekli olabilir" - M5 Dergi
Gündem

Macron: “Ukrayna’da Batı’nın kara operasyonları gerekli olabilir”

Abone Ol 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’da Batı’nın kara operasyonlarının ‘bir noktada’ gerekli olabileceğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Macron, Alman ve Polonyalı liderlerle buluştuğu Berlin’den dönüşünde Le Parisien gazetesine verdiği demeçte, “Belki bir noktada -bunu istemiyorum, inisiyatif almayacağım- Rus kuvvetlerine karşı koymak için her ne olursa olsun, sahada operasyonlar yapılması gerekli olacaktır. Fransa’nın gücü bunu yapabilmemizdedir” dedi.

Macron, Almanya’nın başkenti Berlin’de, üç ülke arasındaki birliğin göstergesi olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile bir araya geldi.

Ukrayna’ya kara birlikleri gönderilmesini reddeden Macron’un defalarca yaptığı açıklamalar, başta Almanya olmak üzere Paris’in müttefikleri arasında sorunlara yol açtı ve Fransa’daki muhalefetin neredeyse tamamının karşı çıkmasına neden oldu.

Fransızlar ile Almanlar arasında bu konuda herhangi bir anlaşmazlığın bulunmadığını belirten Macron, “Var olabilecek stratejik farklılıklara ilişkin bir tartışma yaratmamak için çok hızlı bir şekilde Almanya’ya gelmek istedim” dedi.

Macron, Scholz ile arasında hiçbir zaman bir anlaşmazlık olmadığını dile getirerek şunları ekledi;

“Hedefler ve durum konusunda çok büyük bir ortak görüşümüz var. Farklı olan bunları tercüme etme şeklidir. Almanya’nın büyük bir ihtiyat ve müdahale etmemeye dayalı stratejik bir kültürü var ve nükleer enerjiye mesafesini koruyor. Bu, nükleer silahlara sahip, profesyonel bir orduyu muhafaza edip güçlendiren Fransa’dan çok farklı bir model.”

Kiev ziyaretinden vazgeçerek, bunun yerine Cuma günü Schulz ve Tusk ile görüşmek üzere Berlin’e gittiğini dile getiren Macron, Mart ortasından önce Ukrayna’da Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşeceğini bildirdi.

Fransa ve Almanya’nın sağlayabileceği yardımların tamamlayıcılığı olduğunu vurgulayan Macron, “Almanya, Fransa’dan daha fazla harcıyor, daha fazla bütçe alanına sahip, bu bir şans. Fransa da, Almanya’nın yapamayacağı şeyleri yapabilir” diye konuştu.

Kaynak: Aawsat

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close