Tayvan yeni denizaltısını test etmeye hazırlanırken, Çin üçüncü bir uçak gemisinin testlerini yapacak - M5 Dergi
Öne ÇıkanSavunma Haberleri

Tayvan yeni denizaltısını test etmeye hazırlanırken, Çin üçüncü bir uçak gemisinin testlerini yapacak

Abone Ol 

Tayvan Donanması, önümüzdeki Eylül ayında yerli olarak inşa edilen sekiz denizaltından ilkini test etmeyi planlıyor.

Tayan Donanması tarafından yapılan açıklamada, Tayvan’ın yeni denizaltısının, Çin’in hızlı askeri modernizasyonuna karşı ülkenin savunmasını güçlendireceği belirtildi.

Tayvan güvenlik kaynakları ise Pekin’in üçüncü uçak gemisi Fujian’ın yeni yılda ilk deniz testlerini yapacağını bu nedenle Tayvan’daki denizaltı gibi bu yeni unsurların öneminin arttığını belirtiyor.

Tayvan’ın, geçmişi 1980’lere kadar uzanan ve halen hizmette olan dört denizaltısı bulunuyor. Çin ise, uluslararası verilere yansıyan bilgilere göre 56 tane denizaltısına sahip.

Pentagon’a göre ise Çin Halk Kurtuluş Ordusu, en az altı adet nükleer güçle çalışan balistik füze denizaltısı  ve çok sayıda nükleer güçle çalışan saldırı denizaltısı işletiyor.

ABD deniz operasyonları şefi Amiral Michael Gilday’e göre Çin, Pentagon’un daha önce tahmin ettiği gibi 2027’de değil, 2024’te Tayvan’ı işgal edebilir.

Çin, ABD Temsilciler Meclisi sözcüsü Nancy Pelosi’nin geçen Ağustos ayında Tayvan’ı ziyaret etmesinden sonra, Tayvan çevresindeki askeri hava ve deniz faaliyetlerini artırdı.

AFP , Çin’in Tayvan’ın hava savunma bölgesine saldırılarının geçen yıl neredeyse ikiye katlanarak 1.727’ye yükseldiğini bildirmişti.

Kaynak: M5

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close