Karadeniz üzerinde gerilim: Rusya'dan İngiltere’ye ait iki savaş uçağına engelleme - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Karadeniz üzerinde gerilim: Rusya’dan İngiltere’ye ait iki savaş uçağına engelleme

Abone Ol 

Rusya, Karadeniz üzerinden sınırlarına yaklaşan İngiltere’ye ait iki savaş uçağını durdurmak için iki savaş uçağı gönderdiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan dün (Pazartesi) yapılan açıklamada, “İki Su-27 savaş uçağımız, iki yabancı savaş uçağını Rusya sınırından uzaklaştırdı” denildi.

Bakanlık, uçakların İngiltere ordusuna ait Typhoon model iki savaş uçağı olduğunu ve bir RC-135 keşif uçağının onlara eşlik ettiğini belirterek, iki Su-27 uçağının sınırlarının ihlaline izin verilmediğini ve güvenli bir şekilde ana üslerine döndüğünü duyurdu.

Rusya’nın savaş uçakları ile Batı ülkelerinin savaş uçakları arasında meydana gelen bu tip olaylar son aylarda Ukrayna savaşı nedeniyle Baltık Denizi  ve Karadeniz üzerinde arttı.

Moskova, mayıs ayı sonlarında Baltık Denizi üzerinde ABD’ye ait 4 stratejik bombardıman uçağının bir hafta içinde iki farklı noktada engellendiğini duyurdu.

Rus savaş uçakları ayrıca Fransa, Almanya ve Polonya’ya ait savaş uçaklarını engellemek için de havalandı.

Nisan ayında, Karadeniz’de ABD’ye ait MQ-9 Reaper model bir savaş uçağını engellemeye giden iki Rus savaş uçağı denize düşmüş, olay, Washington ile Moskova arasında gerginliğe neden olmuştu.

Kaynak: AA

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close