Irak Hava Kuvvetleri ASELPOD tedarik etti - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Irak Hava Kuvvetleri ASELPOD tedarik etti

Abone Ol 

Irak Hava Kuvvetleri, L-159 Hafif Taarruz Uçakları için ASELPOD Hedefleme Podu tedarik etti.

Irak Hava Kuvvetleri, ASELSAN tarafından geliştirilen ASELPOD Hedefleme Podu tedarik etti. Marco Dijkshoorn adlı Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan görselde Irak Hava Kuvvetleri’ne ait L-159 Hafif Taarruz Uçaklarına ASELPOD’un entegre edildiği görüldü.

ASELPOD, yakın dönemde  JF-17 savaş uçaklarında kullanılması amacıyla Pakistan ve Nijerya’ya da ihraç edilmişti.

ASELPOD entegreli JF-17 savaş uçağı.

ASELPOD

ASELPOD, sahip olduğu yüksek performanslı termal ve gündüz kameraları ile gündüz ve gece şartlarında hava-hava ve hava-yer modları ile yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayabiliyor, üstün menzil performansıyla yer ve hava hedeflerini oldukça uzak mesafelerden tespit ve teşhis edebiliyor. Takip edilen hedeflere ait konum bilgileri hesaplanıyor ve ekranda pilota sergileniyor. Çift dalga boylu lazer mesafe ölçüm sistemi ile savaş ve eğitim modunda hedeflere ait konum, rota bilgileri ve hedefin hızı yüksek doğruluk ile hesaplanabiliyor.

ASELPOD taarruz gerçekleştirmek için hem GPS güdümlü bombaları hedefe yönlendirebiliyor hem de lazer işaretleme sistemi aracılığı ile lazer güdümlü mühimmatları hedefe gönderebiliyor.

Bu özelliklerin yanı sıra ASELPOD hedefleme sistemi; lazer aydınlatma sistemi ile gece görüş cihazlarına hedef gösterme, çoklu hedefi termal ve gündüz kamera görüntülerinde takip etme, istihbarat, görev sonuç ve harp hasar değerlendirme işlevi için sayısal video kaydetme, lazer nokta izleme birimi ile harici lazer kaynakları ile işaretlenen hedeflere kilitlenilmesi, ataletsel izleyici ile hedefin engellendiği durumlarda hedefin üzerinde kalma gibi işlevler ile muharip uçaklarda yüksek performans sergiliyor.

Kaynak: M5 

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close