Fransa Senatosu'nda skandal: PKK/YPG'li teröristlere madalya verildi - M5 Dergi
GündemÖne Çıkan

Fransa Senatosu’nda skandal: PKK/YPG’li teröristlere madalya verildi

Abone Ol 

Fransa teröre verdiği desteği aşikar biçimde sürdürürken yeni bir skandala imza attı. Fransa Senatosu’nda PKK’lı teröristlere madalya! Fransa’daki “iş adamları” derneği temsilcilerinin senatoda düzenledikleri etkinlikte Fransız senatörler, Daha da ileri giden Fransız Senatosu, terör örgütü PKK/YPG üyelerine sözde onur madalyası verdi.

Fransa’da terör örgütü PKK/YPG mensupları Senato’da ağırlandı, sözde onur madalyası verdi.  Fransa’nın teröristlere verdiği desteği açıkça sürdürürken daha ileri gitti. Fransa Senatosu’nda düzenlenen bir etkinliğe, omurgasını terör örgütü PKK/YPG’nin oluşturduğu SDG mensupları davet edildi.

Skandal resepsiyona çok sayıda Fransız senatör ve politikacı da katıldı. Teröristler, Fransa Senatosu’nda alkışlandı. Yapılan konuşmalarda terör örgütünün eylemleri takdir edildi, DEAŞ ile mücadelede PKK/YPG‘ye desteğin sürdürüleceği mesajı verildi.

Daha da ileri giden Fransız Senatosu, terör örgütü PKK/YPG üyelerine sözde onur madalyası verdi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TEPKİ

Düzenlenen resepsiyona Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği tepki gösterdi. Yaşanan skandal sonrası Fransız Senatosu ve Fransa Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişim başlatıldı.

Kaynak: TRT Haber

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close