Biden: Netanyahu Gazze'deki savaşı yönetme biçimiyle "İsrail'e zarar veriyor" - M5 Dergi
Dünya

Biden: Netanyahu Gazze’deki savaşı yönetme biçimiyle “İsrail’e zarar veriyor”

Abone Ol 

ABD Başkanı Joe Biden, iki lider arasındaki uçurum gittikçe genişlerken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze’de Filistinli sivillerin öldürülmesini önlemek için daha fazla çaba göstermeyerek İsrail’e zarar verdiğini belirtti.

Biden, MSNBC’ye verdiği röportajda, “(Netanyahu’nun) İsrail’i savunma ve Hamas’a saldırmaya devam etme hakkı var. Ancak alınan tedbirler nedeniyle kaybedilen masum canlar konusunda daha dikkatli olması gerekiyor. Bence bu İsrail’e yarardan çok zarar veriyor.” İfadelerini kullandı.

Biden, Netanyahu’nun “Hamas’ı yok etme” kampanyasında İsrail’e sıkı destek verirken, kendi yönetimi Gazze’deki sivil kayıpların boyutu ve bölgeye insani yardımın kısıtlanması konusunda Netanyahu ile giderek daha fazla anlaşmazlığa düşüyor.

Biden yönetimi Netanyahu’ya, Refah’ta barınan yaklaşık 1.5 milyon Filistinlinin güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayana kadar bölgeye planlanan bir saldırıyı başlatmaması için defalarca çağrıda bulundu.

Perşembe günü Biden, İsrail’in kara yoluyla yardım ulaştırılmasına getirdiği ciddi kısıtlamalar nedeniyle Gazze’de deniz yoluyla yardım ulaştırılmasını sağlayacak geçici bir liman inşa etmeyi planladıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Independent

Abone Ol 

İlgili Yazılar

Abone Ol 
Back to top button
Close
Close